Een voorstelling

Herman van Veen speelt met zijn ensemble een keuze uit zijn repertoire. Spliksplinternieuw werk en uit de nog niet verschenen bundel 'Geen idee'. tevens gaat hij in op enkele verzoekjes.

Een voorstelling

Herman van Veen

Op 30 september speelt Herman van Veen met zijn ensemble in het Theaterhotel Almelo een keuze uit zijn repertoire. Spiksplinternieuw werk en uit de nog niet verschenen bundel ‘Geen idee’. Tevens gaat hij in op enkele verzoekjes.

zing het honderd uit
ook al ben ik van gisteren
speel altijd wel viool,
dans wat ik dansen kan
al krijgt de tijd er vat op
het nieuwe gaat er nooit vanaf

Herman van Veen (1945) groeide op in Utrecht waar hij ook het conservatorium bezocht. In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het soloprogramma Harlekijn (Niemands knecht, niemands baas). Sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Van zijn hand verschenen zo’n honderdtachtig cd’s, een tachtigtal boeken, twee dozijn toneelstukken en een boel schilderijen. 

Voor zowel zijn artistiek als humanitair werk kreeg hij dikwijls bloemen. Zo is hij onder andere drager van het Verdienstkreuz am Band des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland, Ridder in de Orde van Oranje Nassau en in die van de Nederlandse Leeuw. Herman heeft een Eredoctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel. Van de Club van Budapest ontving hij de Planetary Consciousness Award. In Frankrijk Le Grand Prix de l’Académie Charles Cros de Littérature Musicale. Juni 2021 kreeg hij in Duitsland de Joachim-Ringelnatz-Literatur-Preis. Herman is vader van vier kinderen, grootvader van drie kleinkinderen en stiefvader van de weeseend Alfred Jodocus Kwak en Anne de Poes.

De pers over Herman van Veen:

"Terug van Nooit weggeweest, markant en dynamisch." ★ ★ ★ ★ ★ Dagblad van het Noorden

“Over het optreden zelf kan ik kort zijn: Het was subliem. Het zijn vooral zijn liedjes die me soms letterlijk omver hebben geblazen.” Christof Willocx/De Morgen

“Ga kijken. Zelden zo oprecht gelachen.” Rekto Verso

“Hij blijft een fenomeen” ★ ★ ★ ★ ★ NRC

“Verheugt het hart en maakt het hoofd onrustig.” ★ ★ ★ ★ De Standaard België

“Van een zeldzame schoonheid.” ★ ★ ★ ★ ★ Gazet van Antwerpen

Arrangementen

Maak uw avond uit compleet

Een theateravond nog completer maken? Geniet voorafgaand van een heerlijk à la carte driegangenkeuzemenu in één van onze sfeervolle restaurants. Of kies voor een pauze- of afterpartyarrangement, compleet met een borrelhapje en drankje. Wat maakt een avondje uit meer compleet dan een overnachting in het hotel? Verwen jezelf met een goede nachtrust in een van de 196 hotelkamer of (thema)suites. Geniet van het uitgebreide bubbling breakfast de volgende ochtend en keer uitgerust huiswaarts. Bekijk hieronder de mogelijkheden.