Tarieven en betalen | Theaterhotel Almelo

Welke tarieven zijn er?
Voor elke voorstelling geldt het Normaal Tarief. Daarnaast zijn er enkele andere tarieven. Wanneer deze tarieven van toepassing zijn, dan wordt dit vermeld bij de voorstelling.

 • CJP-prijzen: Het CJP-tarief geldt alleen voor CJP-kaarthouders. Bij de kaartcontrole dient de pas getoond te worden.
 • Kinderprijzen: kinderprijzen gelden tot en met 11 jaar. Of er een kinderprijs van toepassing is bij een voorstelling, hangt af van de producent van het stuk.
 • Tweederangsprijzen: in het theater hebben wij enkele tweederangsplaatsen. Deze plaatsen zijn voor de meeste voorstellingen tot twee maanden voor de voorstelling in de verkoop. Op uitdrukkelijk verzoek van het gezelschap dat die voorstelling speelt, zijn er voor enkele voorstellingen geen tweederangsplaatsen beschikbaar.

Waarom verschilt de prijs van een tickets van de prijs die in het magazine staat?
In het magazine communiceren wij de ‘vanaf’-prijs. Wanneer er tweederangsplaatsen zijn, is dit de tweederangsprijs. Voor eersterangskaarten betaalt u meer.

Welke bijkomende kosten kan ik verwachten bij het reserveren van een theaterkaart?

 • Servicekosten van € 3,00 per reservering, per voorstelling:
  Servicekosten dekken de kosten die betrekking hebben op onze kaartverkoop. Deze kosten omvatten de, voor gasten vaak onzichtbare, kosten, zoals: bankkosten, systeemkosten van ons reserveringsprogramma, datacommunicatiekosten, hostingkosten, verkoopkosten, personele kosten en iDEAL-kosten. Vanaf elf personen betaalt u geen servicekosten per kaartje, maar eenmalig per groep.
 • Administratiekosten van € 6,50:
  Administratiekosten dekken de kosten die betrekking hebben op een reservering die door een van onze medewerkers handmatig ingeboekt moet worden. Vrienden van het theater betalen deze kosten niet.

Welke kortingen zijn er?

 • Wat is vroegboekkorting? Er is een speciaal vroegboektarief op enkele geselecteerde voorstellingen. Wanneer u boekt tussen de start van verkoop van het komende theaterseizoen en 30 juni van datzelfde jaar, ontvangt u automatisch korting op uw theaterkaarten.
 • Geldt er een CJP-prijs: het CJP-tarief geldt alleen voor CJP-kaarthouders op geselecteerde voorstellingen. U kunt zien of er een aparte CJP-prijs is bij de voorstellingsinformatie op de website. Bij de kaartcontrole moet de pas getoond worden.
 • Ik bezoek een voorstelling met kinderen, is er een reductie mogelijk? Of er een kinderprijs van toepassing is bij een voorstelling, hangt af van de producent van het stuk. Kinderprijzen gelden tot en met 11 jaar.
 • Zijn er andere kortingen? Wij kunnen in overleg met de producent bepaalde prijsacties inzetten. Dit doen wij via diverse mediakanalen. Wanneer u verzekerd wilt zijn van toegangskaarten en de beste plaatsen, kunt u het beste vroeg in het seizoen reserveren. Eventuele prijsacties gelden niet op reeds geboekte kaarten of in combinatie met andere acties. Actiekaarten (inclusief de vroegboekkortingsactie) kunnen niet geannuleerd of omgeruild worden.

Tarieven vaste gasten

 • Vrienden: voor meer informatie over het vriendenlidmaatschap, inclusief alle voordelen kunt u hier terecht.
 • Abonnementhouder: voor meer informatie over wanneer u abonnementhouder bent en welke voordelen dat heeft, kunt u hier terecht.
 • Theatercollege: voor meer informatie over het Theatercollege en welke voordelen u als deelnemer hiervan heeft, kunt u hier terecht

Op welke manieren kan ik betalen?

 • Online + via betaallink: met iDEAL, podiumcadeaukaart en creditcard.
 • Aan de balie: contant, pinbetaling, creditcard, podiumcadeaukaart en diverse cadeaukaarten. De cadeaukaarten kunt u ook, op eigen risico, aan ons toesturen ovv uw reserveringsnummer. Bij betalingen aan de balie berekenen wij € 6,50 administratiekosten.

De mij toegestuurde betaallink is verlopen, wat moet ik doen?
U kunt het beste contact opnemen met de afdeling reserveringen via info@theaterhotel.nl of via 0546 803 000. Zij kunnen u een nieuwe betaallink toesturen.