Toegankelijkheid | Theaterhotel Almelo

Zijn er rolstoelplaatsen en hoe boek ik deze?
Het Theaterhotel heeft achterin de zaal twee rolstoelloges. In elke loge kunnen er drie normale rolstoelen naast elkaar staan. Begeleiders kunnen plaatsnemen op een, luxe, hoge stoel, die achter de rolstoel geplaatst is. Scootmobiels en grote elektrische rolstoelen passen helaas niet in de rolstoelloge. U kunt deze plaatsen reserveren via de receptie via info@theaterhotel.nl of 0546 803 000, keuze 2.

Ik ben slecht ter been, waar kan ik het beste zitten?
Wanneer u slecht ter been bent, kunt u het best plaatsen reserveren op rij 16 of 17. U kunt dan eerst met de lift omhoog en daarna gelijkvloers naar uw plaats. Ook kunt u telefonisch reserveren, dan kunt u samen met onze reserveringsmedewerker zoeken naar de beste plaatsen. 0546 803 000, keuze 2.

Ik ben slechthorend, waar kan ik het beste zitten?
De theaterzaal beschikt over een infrarood geluidssysteem. U dient hiervoor plaatsen te boeken in het midden van de zaal (rij 4 tot en met 9), kosten € 2,50. Er zijn twee opties om hiervan gebruik te maken:

  1. Ontvanger van ons in combinatie met eigen gehoorapparaat 
    Werkt alleen wanneer uw eigen gehoorapparaat een zogenaamde t-stand heeft. U moet het tandwieltje of schuifje op het eigen apparaat naar de t-stand draaien/schuiven en de ontvanger van ons aanzetten. Verbinding wordt vanzelf gemaakt.
  2. Gehoorapparaat van ons
    Wij hebben een aantal gehoorapparaten met oordoppen. Deze kunt u aanzetten in de zaal, het apparaat maakt dan vanzelf verbinding met de zender.

Ik heb een hulphond, mag deze mee naar binnen?
Uw hulphond mag mee naar binnen. Graag zijn wij hier van tevoren van op de hoogte, wij kunnen dan ook samen kijken naar wat de beste plaatsen voor u zijn.

Zijn er speciale voorzieningen voor kinderen?
Voor kinderen tot 4 jaar beschikt het Theaterhotel over een beperkt aantal stoelverhogers. Let op: kinderen tot en met 14 jaar zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.