Het Zwanenmeer

Het Zwanenmeer is de klassieker onder de klassiekers. De magische uitvoering met kostuums en decors om bij weg te dromen weet publiek van jong tot oud te betoveren. Kenners zien het als één van de hoogtepunten van het klassiek-romantische genre.

Ballet van de Staatsopera Bulgarije Stara Zagora

Het Zwanenmeer

Een ongelukkige liefde. Prins Siegfried wordt verliefd op prinses Odette. Zij kunnen niet samenzijn, omdat zij door magie in een witte zwaan is veranderd. Door een list wordt prins Siegfried verliefd op de dochter van een tovenaar, die exact op prinses Odette lijkt. Prins Siegfried ontdekt het verraad, maar is hij nog op tijd om zijn ware liefde, prinses Odette, te redden?

Wereldwijd een van de meest opgevoerde balletten

Het Zwanenmeer is de klassieker onder de klassiekers. Het ballet van de Staatsopera Bulgarije Stara Zagora is vermaard om zijn prachtige vertolkingen van de klassieke balletten. De magische uitvoering met kostuums en decors om bij weg te dromen weet publiek van jong tot oud te betoveren. Kenners zien het als één van de hoogtepunten in het klassiek-romantische dansgenre.

Marius Petipa en Lev Ivanov (waren in topvorm)

De choreografen van dit topstuk waren in topvorm toen zij het balletstuk creëerden op de ontroerende muziek van Tsjaikovski. De fantastische muziek en de romantische dans staan garant voor een meeslepend verhaal en een betoverende avond. Een prachtige klassieker om van te genieten met het hele gezin!

Een van de meest toonaangevende gezelschappen van Bulgarije

Stara Zagora

In een stad met ongeveer 200.000 inwoners, in het centrum van Bulgarije, staat het grootste opera- en ballettheater van het land: State Opera Bulgary Stara Zagora. Bulgarije heeft een rijke culturele traditie waar ballet een belangrijke rol in speelt en Stara Zagora is zonder twijfel één van de meest toonaangevende gezelschappen van het land. Onder de bezielende leiding van balletmeester Silviya Tomova is er de afgelopen jaren hard gewerkt aan het samenstellen van een corps de ballet dat zich kan meten met de wereldtop. Het corps de ballet en de solisten dansen met uitzonderlijke precisie en de schitterende kostuums zijn een lust voor het oog. Het hele balletlexicon komt voorbij in de twee magisch klassieke balletsprookjes ‘Het Zwanenmeer’ en ‘De Notenkraker’. Een genot voor elke balletliefhebber en tegelijkertijd een aanrader voor de hele familie. We zijn er dan ook trots op u dit gezelschap te mogen presenteren.