Theaterhotel Cultuur Foundation | Theaterhotel Almelo

Cultuurparticipatie moet vanzelfsprekend zijn voor alle inwoners van Almelo. Dat is het streven van de Theaterhotel Cultuur Foundation.

Cultuur inspireert, verdiept en verbindt. Dat weten wij als theater als geen ander. Jaarlijks verwelkomen wij duizenden theaterbezoekers die zich op hun beurt laten vermaken, meeslepen en ontroeren. Helaas is dat niet voor iedereen even vanzelfsprekend…

Dagelijks zien wij met eigen ogen hoe bijzonder theater is en wat het teweeg brengt bij onze bezoekers. Des te meer voelen wij ons geroepen om zorg te dragen voor deze verbindende factor in de Almelose samenleving. Mede dankzij de foundation brachten we diverse gezinnen in contact met cultuur en zorgden wij ervoor dat geld even niét een rol speelde om een uitstapje te kunnen maken. Ook namen jongeren geïsoleerde ouderen mee en vonden bij elkaar die bijzondere verbinding door middel van theater.

Daarnaast realiseerden we met de Theaterhotel Cultuur Foundation diverse projecten en samenwerkingen. Zo ontwikkelden we samen met acteur en opgeleid docent Bas Muijs de theaterlessen om jongeren al op vroege leeftijd in contact te brengen met cultuur. Inmiddels namen hier al 1.300 basisschoolleerlingen deel aan en proefden zij de magie van theater. Alle facetten werden belicht en op die manier krijgen de scholieren een 360 graden blik. Tevens vinden zij hierin een mooie aansluiting op de voorbereidingen van de schoolmusicals.

Heeft u vragen omtrent de Theaterhotel Cultuur Foundation, neem dan contact met ons op via initiatieven@cultuurfoundation.nl.

Doneren
Financiële hulp is hard nodig. De foundation pleit immers voor deelname aan cultuur voor de gehele Almelose samenleving. Hoe draagt u uw steentje bij?

  • U kiest ervoor om eenmalig een bedrag te storten op rekeningnummer NL66INGB0006886123 ten name van Theaterhotel Cultuur Foundation onder vermelding van ‘Donatie TCF’;
  • U doneert contant geld in de doneerbox. Deze vindt u bij de receptie van het Theaterhotel;
  • U doneert bij uw online reservering het gewenste bedrag.